Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    533

    Dynamics Not Rendering?

    Anyone ever have that problem? When I try and batch render a rigid body simulation, nothing happens. The objects will render, but no dynamics happen, case in point, i test rendered a rigid body cube being affected by a gravity field, but when i batch render it the cube doesn't show the effects of gravity. Anyone else ever have this problem?

    Edit: so i tested with soft bodies and it works fine. . .strange? Or is there something i dont know?
    Last edited by djtomservo; 07-19-2004 at 08:47 PM.
    Technical Artist - 106th ODST Division, Fireteam Tango Alpha Echo

  2. #2
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Australia
    Posts
    1,685
    It's strange that it out-right doesn't work, but generally it's a good idea to bake your dynamics into keyframe animation before you batch render, to prevent glitches.

    Edit > Keys > Bake Simulation.

    Read the new (constantly expanding) Mental Ray sticky thread for info on Mental Ray in Maya! It includes a FAQ, Glossary, a list of tutorials and info on the latest MR shaders!

    Click here to see my showcase page.
    And here to see my Maya tutorials (7 so far).

  3. #3
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    533
    Yeah i was going to do that before the final render, but i don't want to bake stuff before everything is dialed.
    Technical Artist - 106th ODST Division, Fireteam Tango Alpha Echo

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •